Privacy Statement

Use of Information 
You agree that Jardine Lloyd Thompson Sdn Bhd (JLT) may process, disclose or use your information  in  accordance  with  our  Privacy  Statement.  Please  note  that  when  you  provide your instruction to us you shall be deemed to have acknowledged and agreed to be bound by the terms of our Privacy Statement. 
 
Privacy Statement  
JLT will treat all information we hold about you as private and confidential. We may disclose information that you consider confidential to insurers, reinsurers or other parties, when acting on your behalf. 
 
We will not disclose any information we hold about you to others except: 
i)  when required to do so by law;  
ii)  where it is necessary to do so in order to provide our services to you; or    
iii)  at your request or with your consent. 
 
Under the Personal Data Protection Act 2010, you may have right of access to the information we hold about you, or to have inaccurate information corrected. To make a request, please contact us in writing at: 

Dedi Syaripuddin 
Chief Executive Officer 
Level 42-01A (West Wing), Q Sentral, 2A, Jalan Stesen Sentral 2, 
Kuala Lumpur Sentral, 50470 Kuala Lumpur, Malaysia. 
 Email: PDPA_JLTM@jltasia.com  

 
You  agree  that  we  may  process,  disclose  or  use  any  information  we  hold  about  you  in  a location in Malaysia or outside Malaysia in order to provide our services to you. 
 
If you disclose personal data or sensitive personal data of your employees and/or their family members,  you  will  obtain  the  necessary  consents  so  that  any  data  you  provide  us  can  be lawfully processed by us for the purposes anticipated in this notice. 
 
We  may  hold  documents  on  your  behalf  in  electronic  or  digitised  format.  If  you  wish  us  to destroy  or  expunge  such  documents,  we  are  not  able  to  destroy  the  copies  of  such documents which are held in our hard drives or in any other system where such data is stored only for the purposes of disaster recovery. 
 
Changes to this Privacy Statement  
JLT will keep this privacy statement under regular review. 
This notice was updated: 12 February 2014 


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

NOTIS PRIVASI 

 
Penggunaan Maklumat 
Anda  setuju  bahawa  Jardine  Lloyd  Thompson  Sdn  Bhd  (JLT)  boleh memproses, mendedahkan atau menggunakan maklumat anda selaras dengan Pernyataan Privasi kami. Sila  ambil  perhatian  bahawa  apabila  anda  memberikan  arahan  kepada  kami  anda  adalah dianggap  telah  mengakui  dan  bersetuju  untuk  mematuhi  terma-terma  Pernyataan  Privasi kami. 
 
Pernyataan Privasi 
JLT  akan  menganggap semua  maklumat  tentang  anda  yang  kami  simpan  adalah  sulit  dan peribadi.  Kami  akan  mendedahkan  maklumat  yang  dianggap  sulit  oleh  anda  kepada penanggung insurans, penanggung insurans semula atau pihak-pihak lain apabila bertindak bagi pihak anda. 
 
Kami tidak akan mendedahkan sebarang maklumat tentang anda yang kami simpan kepada pihak lain kecuali: 
 
i)  apabila dikehendaki berbuat sedemikian oleh undang-undang; 
ii)  apabila  ianya  perlu  untuk  berbuat  sedemikian  bagi  membolehkan  kami  memberikan perkhidmatan kami kepada anda; atau 
iii)  ianya berdasarkan permintaan anda atau dengan persetujuan anda. 
 
Di  bawah  Akta  Perlindungan  Data  Peribadi  2010,  anda  mempunyai  hak  untuk  mengakses maklumat  tentang  anda  yang  kami  simpan,  atau untuk  membetulkan  maklumat  yang  tidak tepat. Untuk membuat permintaan, sila hubungi kami secara bertulis di: 
 
​Dedi Syaripuddin 
Chief Executive Officer 
Level 42-01A (West Wing), Q Sentral, 2A, Jalan Stesen Sentral 2, 
Kuala Lumpur Sentral, 50470 Kuala Lumpur, Malaysia. 
 Email: PDPA_JLTM@jltasia.com  

 
Anda  setuju  bahawa  kami  boleh  memproses,  mendedahkan  atau  menggunakan  sebarang maklumat  tentang  anda  yang  kami  simpan  di  sebarang  lokasi  di  Malaysia  atau  di  luar Malaysia untuk membolehkan kami memberikan perkhidmatan kami kepada anda. 
 
Sekiranya anda mendedahkan data peribadi atau data peribadi sensitif pekerja-pekerja anda dan/atau  ahli  keluarga  mereka,  anda  akan mendapatkan  persetujuan  yang  sewajarnya supaya  sebarang  data  yang  anda  berikan  kepada  kami  boleh  diproses  menurut  undang-undang untuk tujuan yang dinyatakan di dalam notis ini. 
 
Kami  boleh  menyimpan  dokumen-dokumen  bagi  pihak  anda  dalam  format  elektronik  atau digital.  Sekiranya  anda  ingin  kami  memusnahkan  atau  menghapuskan  dokumen-dokumen tersebut, kami tidak boleh memusnahkan salinan dokumen-dokumen tersebut yang disimpan di  dalam  cakera  keras  kami  atau  di  dalam  sebarang  sistem  lain  di  mana  data  tersebut  di simpan bagi tujuan pemulihan bencana sahaja. 
 
Pengubahsuaian Pernyataan Privasi 
JLT akan sentiasa mengkaji semula pernyataan privasi ini. 
Tarikh notis ini dikemaskini: 12 Februari 2014